ONR 2 - Rottevalle 2, 6-1 (2-0)

Sat 07 Apr, 08:33

Mitchell en Erik namen samen alle doelpunten voor hun rekening.

ONR speelt met goed spel de drie punten bij elkaar.

Vandaag konden we niet beschikken over Marnix. Hij was met het 1e mee. Door het uitvallen van de wedstrijd van A1 konden wij Mitchell verwelkomen. Ook Thom had zich deze wedstrijd weer bij het 2e aangesloten. Zo konden we beschikken over een complete spelersgroep. Alleen onze coach was er niet bij. Hans was de Paasdagen in Denemarken aan het scouten. We wachten af met welke potentiële spelers hij voor het 2e terug komt.

Vooraf werd aangegeven dat het belangrijk was om vandaag de punten in Roden te houden. Hiervoor was het belangrijk om de tegenstander vanaf het begin onder druk te zetten.

Vanaf de allereerste minuut lieten de spelers zien dat het belang van deze wedstrijd duidelijk was. Er werd goed druk gezet op de tegenstander. Er werd kort op de bal gezeten. ONR was dan ook veelvuldig in balbezit. Al vroeg in de wedstrijd kwam er een prima voorzet van Erik op Mitchell. Hij bleef koel en legde de bal beheerst in het doel, 1-0. Dit gaf ONR de moed om op dezelfde wijze door te gaan. Er werd goed combinatievoetbal gespeeld. De spelers wisten elkaar prima te vinden. Af en toe probeerde Rottevalle in de aanval te gaan. De ONR-verdedigers waren goed bij de les en grepen telkens goed in. Na zo’n half uur spelen was het Erik die de, verdiende, 2-0 op het scorebord zette. De score had voor rust nog hoger kunnen zijn. Helaas waren niet alle doelpogingen raak. Tot 2x toe kon de doelman van Rottevalle de bal nog net voor de lijn weghalen.

In de rust was iedereen er van overtuigd dat er een goed resultaat gehaald kon worden. Er moest dan op dezelfde voet doorgegaan worden. Rottevalle mocht zeker niet onderschat worden.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld. ONR zette Rottevalle onder druk en was veelvuldig in de aanval. Mitchell nam de bal goed mee het strafschopgebied in en maakte beheerst de 3-0. Hierna was het weer de beurt aan Erik. Hij zette de 4-0 en de 5-0 op het scorebord. Een klein moment van concentratieverlies achterin bij ONR bracht het enige tegendoelpunt van deze middag op het scorebord. Het slotakkoord was voor ONR. Nu was het Mitchell, na prima doorgaan van Matthijs en een dito voorzet,  weer die scoorde en daarmee de eindstand bracht op 6-1. Een zeer verdiende overwinning. Wanneer we iedere week dit spelniveau kunnen halen dan moet het mogelijk zijn om de komende weken nog de nodige punten te verzamelen.

Opstelling: Marten, Gert Jan, Marco (Anne), Jordy, Jasper, Matthijs, Chris (Thom), Tom (Pieter), Mitchell, Jelte en Erik