ONR 2 - Harkemase Boys 4, 7-1 (2-0)

Sat 05 May, 13:47

het centrale verdedigingsduo

ONR boekt ruime en terechte overwinning

Met de zon op het veld mocht ONR 2 aantreden tegen Harkemase Boys 4. Een tegenstander die we 14 dagen geleden ook waren tegengekomen. Toen een nipt verlies van 2-1. Dat wilde het team deze middag recht zetten. Door de blessure van Annewerd vlak voor de wedstrijd nog aanvulling vanuit het 3e geregeld die op dat moment bij het 4e aan het spelen waren. Ach het is wat creatief opereren, maar als iedereen elkaar helpt komen we er wel uit.

Dit keer stond Matthijs in de spits en kwam Marnix vanaf de rechterkant. Een experiment van Hans. Gerard Booy startte als rechtsback. Zijn debuut in het 2e.

Vanaf het begin waren de intenties van ONR duidelijk. De tegenstander werd kort op de huis gezeten. Regelmatig werd er druk gezet. Dit op aangeven van onze regisseur op het middenveld Tom. ONR liep telkens richting het doel van Harkemase Boys. Aan het begin van de wedstrijd werden er wel een paar afstandschoten op het doel losgelaten. Deze gingen echter over of konden door de keeper gepakt worden. ONR dicteerde het spel. Daar waar de tegenstander dacht gevaarlijk te kunnen worden stond ons centrale duo achterin, Marco en Jordy, prima hun mannetje. Samen met de backs Gerard en Jasper wisten ze eventuele tegenaanvallen onschadelijk te maken. Het middenveld sloot goed aan. Centraal wisten Tom en Chris veel balen te veroveren en de zijkanten te bedienen waar Gert Jan en Marnix regelmatig over hun tegenstander heen gingen. Voor in was Erik het vast aanspeelpunt en wist Matthijs met zijn rushes het de tegenstander lastig te maken.

Na 25 minuten spelen viel dan eindelijk de bal in het net. Marnix wist de score te openen, 1-0. ONR bleef goed voetballen. Matthijs gaf de bal goed voor en Tom wist de 2-0 op het scorebord te zetten. Twee ander hoogtepunten in de eerste helft was wel het afstandschot van Jordy die, via de keeper, net tegen de bal aan kwam. En natuurlijk het schot op doel van Jasper. Helaas ging deze wat te hoog en dus over. Met een 2-0 voorsprong kon de thee worden opgezocht.

In de rust gaf Hans aan tevreden te zijn over het vertoonde spel. Ook in de 2e helft moetsne we de tegenstander onder druk houden. Met een ongewijzigde opstelling werd aan de 2e helft begonnen.

ONR had de aftrap. Er werd een ‘van der Gijpje’ uitgevoerd. Dit had als resultaat dat de bal snel bij de achterlijn van de tegenstander was. Zij mochten ingooien. ONR wist de bal te veroveren en Gert Jan gaf een prima assist op Tom, die de bal keurig in het doel werkte, 3-0. Hierna was het twee keer de beurt aan Erik om de score te vergroten. Zowel de 4-0 als de 5-0 kwamen van zijn schoen. Beide keren op aangeven van Marnix. Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Tom. Hij zag de keeper wat ver voor zijn doel staan. Vanaf zo’n 47 meter schoot hij de bal in het doel. De keeper had het nakijken, 6-0. Inmiddels was Marco gewisseld voor Jan en had Gerard de postitie van laatste man overgenomen. Zo tegen het einde van de wedstrijd kon Harkemase Boys wat terug doen. Vanaf zo’n 20 meter werd de bal op doel geschoten. Onderweg werd de bal nog aangeraakt waardoor Marten net op het verkeerde been stond en de bal het doel in ging, 6-1.

Het slotakkoord was voor ONR. De speler die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam zette ook de eindstand op het scorebord. Vanuit een wat klutsachtige situatie wist Marnix de bal het doel in te schieten, 7-1. Hiermee wist ONR de grootste overwinning van het seizoen te boeken.

Een verdiende overwinning. ONR had de hele wedstrijd het spel gemaakt en gezorgd dat de tegenstander niet in zijn spel kon komen. Een prima teamprestatie!

Opstelling: Marten, Gerard, Marco (Jan), Jordy, Jasper, Marnix, Tom, Chris, Gert Jan, Matthijs en Erik