Harkemase Boys 4 - ONR 2, 2-1 (0-1)

Sat 21 Apr, 16:20

Strijdtoneel van de wedstrijd.

ONR strijdend ten onder

Waar vooraf gedacht werd dat we over voldoende spelers konden beschikken, bleek dat toch tegen te vallen. Bart kon niet mee doen ivm bronchitus. Anne had de griep. Jelte heeft een kijkoperatie in zijn knie ondergaan. Erik, die ook nog grieperig was, ging wel mee. Ook  Thom was weer van de partij. Leon, A1, wilde met ons mee en vlak voor de wedstrijd sloot ook Bertrik, B1, zich bij het 2e aan. Zo konden we met 13 spelers op pad.

Helaas was de spelerspas van Leon in Roden blijven liggen, zodat deze eerst opgehaald moest worden en Erik toch moest starten. (Formeel had de scheidsrechter gelijk. Maar met het digitale systeem zou toch duidelijk moeten zijn dat een speler lid van de KNVB is.)

De eerste helft was Harkemase Boys de beter voetballende ploeg. Toch was het Tom die een schot op doel lostte. Dit schot werd geblokt en kwam bij Erik. Vanaf de zestien meter bedacht hij zich niet en schoot de bal goed in, 0-1. ONR kreeg ook nog en kans op de 0-2, helaas ging dit niet door. Ook Harkemase Boys trok ten aanval. Gelukkig voor ons stond Marten op zijn post en had Harkemase Boys moeite met de afronding. Zo was de ruststand 0-1. In de rust werd Pieter gewisseld omdat hij een blessure had.

In de 2e helft stond ONR wat beter. Er was een meer gelijk opgaande strijd. Zeker van ONR zijde meer strijd dan goed voetbal. Ook nu was Harkema onzorgvuldig bij de afronding. ONR kreeg weer de kans op de 0-2, maar ook nu ging dit feest niet door. Na een kwartier werd Marco gewisseld en kwam Bertrik in het veld. Na zo’n 25 minuten in de 2e helft viel Thom uit, na een schop tegen zijn hoofd. Aangezien de twee wissels al ingebracht waren betekende dit verder spelen met 10 man. ONR bleef goed strijd leveren. Toch was het Harkemas Boys die in de laatste 10 minuten de achterstand wist om te buigen in een voorsprong van 2-1. Gezien de hele wedstrijd een verdiende overwinning van Harkemase Boys. Voor ONR een zuur verlies zeker na de strijd die er geleverd was. Over 14 dagen ontmoeten we Harkemase Boys opnieuw, dan in Roden.

Opstelling: Marten, Gert Jan, Marco (Bertrik), Chris, Jasper, Matthijs, Pieter (Leon), Tom, Thom, Erik en Marnix