Friese Boys 2 - ONR 2

Sat 10 Mar, 19:18

Marco die uitstekend de positie van laatste man invulde.

Onterecht verlies met 10 man.

Door ziekte van Chris en de, nog niet herstelde, enkel van Jordy moesten we met 11 man op pad. Het zonnetje scheen. Het was prima voetbalweer. Voor de wedstrijd werd de spelers op het hard gedrukt om vanaf het eerste fluitsignaal druk te zetten op de tegenstander. Dit ook om gelijk goed en scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dit lukte vrij aardig. Het was een redelijk gelijk opgaande strijd. Met kansen aan beide zijden. Het was Friese Boys die als eerste scoorde. Richting de rust was het Marnix die prima door ging en de 1-1 op het score bord zette.

Onder het genot van een kop thee verrichtte Hans een paar wijzigingen om het team beter neer te zetten. Dit bleek in de tweede helft goed uit te pakken. Er werd goed gevoetbald en gecombineerd. ONR had het beter van het spel. Friese Boys moesten het meer van het fysieke spel hebben. Helaas werd hier door de scheidsrechter niet goed tegen opgetreden. Er mocht veel. Na 20 minuten kwam Gert Jan verkeerd neer op het veld. Hij kon niet verder spelen. Dit betekende dat we met 10 spelers verder moesten. Dit gaf Friese Boys de gelegenheid om de 2-1 (Waarbij de speler wel onze verdediger omver moest duwen om te kunnen scoren. Maar ook dit werd toegestaan.)en de 3-1 op het scorebord te zetten. ONR bleef goed voetballen en Bouke wist de 3-2 op het scorebord te zetten. Ook met 10 man had ONR het betere van het spel. Er werd nog een lange bal op Bouke gegeven, helaas klonk toen het eindsignaal. Dit betekende dat ONR met een onverdiende nederlaag van het veld af ging. Een gelijkspel was minimaal op zijn plaats geweest. Helaas bleven de punten in Kollumerzwaag.

Opstelling: Marten, Anne, Marco, Gert Jan, Jasper, Erik, Pieter, Marnix, Jelte, Matthijs en Bouke