verslag 1e seizoenshelft

Thu 24 Nov, 21:43

VV ONR B1

VV ONR B1 is het nieuwe seizoen gestart onder het bewind van Erik Kloosterman. In de spelersselectie zijn een aantal nieuwe spelers opgenomen genaamd Ruben Roffel, Lennart Heys en Martijn Terpstra. VV ONR B1 is het seizoen niet voortvarend begonnen, maar na een ietwat wisselvallige start heeft Erik met behulp van zijn assistent Hilco Pathuis de juiste snaar weten te raken. Er wordt goed voetbal gespeeld, maar de resultaten zijn nog niet geweldig.

Zoals gezegd begonnen we het seizoen niet voortvarend. De eerste wedstrijd was een pijnlijk bekerverlies tegen aartsvijand VV Roden nota bene op eigen terrein. Doordat we niet op volle oorlogssterkte konden spelen moest er worden geïmproviseerd met de opstelling. Het is uiteraard geen excuus maar het heeft wel degelijk een rol gespeeld. De eindstand bedroeg 2-3. De wedstrijd daarop was weer een bekerwedstrijd die werd gewonnen in en tegen VV Nieuw-Roden. Met een wat matige eerste helft en een vrij aardige tweede helft bleef het o.a. door uitmuntend keeperswerk van de keeper van Nieuw-Roden maar bij 3-1. We leken de juiste draai te hebben gevonden, maar niets bleek minder waar. In de eerste competitiewedstrijd speelde in eigen huis tegen Akkrum. Na een bijna uitstekende eerste helft stonden we met 2-1 voor. Maar door, hoe Erik Wesseling het zo mooi kan zeggen, “boerenkoolvoetbal”, hebben we het in de tweede helft op miraculeuze wijze weggeven. De eindstand was 3-3. De week daarop traden we opnieuw aan tegen en in Nieuw-Roden, maar nu in competitieverband. Na een redelijke wedstrijd was de eindstand 1-3, maar dit had in de dubbele cijfers moeten belanden. Ja, beste lezer, dit klinkt u waarschijnlijk bekend in de oren, want de keeper van VV Nieuw-Roden was weer prominent aanwezig. Maar dat mocht de pret niet drukken, want de eerste competitiewinst was een feit. De wedstrijd daarna was in het rodemarktweekend en was van immens groot belang. Het was nota bene de tweede grote dorpsderby die voor de boeg stond en we hadden nog wat recht te zetten. Na een intens heet “ochtendje” stapten we met een aantal kaarten op zak, maar met een overtuigende 5-0 winst in de pocket van het veld. We konden fijn Rodermarkt vieren. En VV Roden was zoals van oudsher weer met de grond gelijk gemaakt. De wedstrijd daarna was een zeer pittige tegen het Friese VV Kollum. Na een vreemde wedstrijd konden we de lange terugreis maken met een 4-2 nederlaag op zak. We kwamen al vroeg op een achterstand waarna onze aanvoerder “Betsie” een penalty verzilverde. We gingen uiteindelijk met een 3-1 achterstand aan de thee ondanks de enorme hitte. In de tweede helft gebeurde er iets curieus’. Onze spits Sander Postma moest de strijd opgeven doordat hij een hersenschudding had opgelopen. Desondanks maakte Hendrik toch de aansluitingstreffer. De stand was 3-2 in het voordeel van VV Kollum. Daarna bleek het gemis van onze spits toch doorslaggevend en verloren we met 4-2. Daarna volgde er eindelijk weer een thuiswedstrijd tegen een eveneens Friese club. We speelden ondanks een uitstekende al niet de beste tweede helft met 3-3 gelijk tegen het laag geklasseerde Feanstars. Van onderschatting was uiteraard geen sprake. Toen stond de volgende uitwedstrijd tegen Drachtster Boys op het programma. We wonnen met goed spel met 1-5. Daarna was Gorredijk in onze zevende speelronde aan de beurt om aan te treden in de oranje hel. Na een excellent “Roders” kwartiertje stond de eindstand al op het scorebord. Het werd namelijk 3-0, maar er zat veel meer in. Er werd geen kans weggegeven, maar wel werden er aardig wat kansen gecreëerd. Gorredijk was op het eind van de wedstrijd totaal ontgoocheld en pakte aardig wat kaarten. De ploeg van Erik Kloosterman en Hilco Pathuis verdient de complimenten voor het niet meegaan in het ruige spel. Het was namelijk lastig voetballen tegen de onbesuisde tackles van de opponent. Want zoals Renee van der Gijp het zo mooi zegt: “die gasten waren totaal idioot”. Die zaterdag daarop stond een lastige uitwedstrijd tegen Drachten op het programma. Het was een zeer belangrijke wedstrijd. Na een niet scherp begin stond het met rust 4-0 in het voordeel van Drachten. In de tweede helft scoorde Bram de 4-1 en Bertrik de 4-2, tenminste dat dacht hij. Het doelpunt Van onze aanvoerder werd op een uiterst merkwaardige manier afgekeurd. Met een 4-2 stand op het scorebord en met nog 20 minuten te spelen, konden we wellicht nog een puntje pakken. Maar nu de “4-2” was afgekeurd, zat er niet meer in. Het bleef op sportpark de Peppel 4-1. Toen stond een hele belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Leeuwarder zwaluwen kwam op bezoek. We begonnen sterk en kregen grote kansen, maar Leeuwarder zwaluwen kwam met 0-1 voor. Er was nog geen man overboord, dus we gingen gewoon verder met hoe we begonnen waren. We kregen nog heel wat kansen, maar we kwamen niet tot scoren. In de tweede helft was het na 20 seconden 0-2 en 5 minuten later 0-3. Toen kort daarna de 0-4 op het scorebord stond was de wedstrijd gespeeld. We creëerden nog heel wat kansen, en we scoorden ook nog 2 keer. De eindstand was uiteindelijk 2-6. Maar we hadden gezien de kansen meer verdiend.

ONR B1 speelt goed voetbal, maar de resultaten zijn nog niet fantastisch. De ploeg van Erik Kloosterman en van Hilco Pathuis moet nog even aan de bak, want het doel is om te promoveren.